jump to navigation

Stik piben ind, Larsen! 20. august 2008

Posted by Nikolaj in politik.
Tags: , , ,
trackback

»Gesundheit macht frei« er Kim Larsens nye slogan i kampen mod rygeloven (kilde: Politiken).

Og det er – i følge Kim Larsens manager – »en kamp for frihed og demokrati!«. For nazisterne var jo de første til at indføre en rygelov.

Frihed er åbenbart ikke at børn, unge, gravide (og dermed de ufødte børn), røgallergikere og alle os andre har lov til at vælge selv om vi vil (passiv)ryge.

Kim Larsen var glad for at han blev født / før aborten den blev fri.

Jeg ville ønske jeg blev født efter / rygning blev nog’t skidt.

– for nu at bruge poesi der i lighed med »Gesundheit macht frei«-kampagnen ikke er Larsen værdig.

Det kan være at rygeloven går lidt for langt på enkelte områder, men det er måske fordi vi førhen har været alt for laissez faire.

Der er kun ét at sige: Stik piben ind, Larsen!

Og hvis du befrier os fra dit anti-ikkeryger-propaganda og nazisammenligninger, så lover jeg til gengæld at spare blogosfæren for min ‘poesi’.

Reklamer

Kommentarer»

1. Anders T - 20. august 2008

Mon ikke rygerne er dem, der lider mest af rygningen, snarere end “de ufødte børn”. Larsen rammer hovedet på sømmet i en tid hvor rygning, prostitution, indvandrere, ungdomshus, Christiania m.v. ønskes forbudt. Ganske tankevækkende.

2. Nikolaj - 20. august 2008

Haha, der er vist ingen, der har ønsker hverken ungdomshus eller Christiania forbudt. De skal bare betale selv – og hvis de oveni kunne lægge nogle afgifter i statskassen (det gør rygerne jo), ville det ikke være så ringe endda 🙂

3. Rohde Fischer - 20. august 2008

Nikolaj> Der tager du så fejl. Har snakket med flere der kendte til ungdomshuset direkte, som er glad for det blev lukket, blandt andet grundet hensynsløs attitude og en “der er plads til alle”-holdning, hvor folk sagde ting i stil af, at de glemmer lige halvdelen, sætningen er reelt “der er plads til alle; så længe de er en del af os”.

Ud over det, er der stadig noget om det med forbudspolitik, som kan være for meget, men er ikke helt enig med Anders T, da dette sådan set, så vidt jeg ved gavner flere end det skader. Hvad jeg måske ikke lige havde sagt på min egen blog, jeg kender selv rygere, som er glade for lovgivningen.

4. Rauchung macht frei - 20. august 2008

[…] Stik piben ind, Larsen! […]

5. Mortenn Andersen - 20. august 2008

Den kære Kim Larsen, vores allesammens elskede national skjald, må i et øjebliks mentalt fravær have fået piben stoppet med den gale tobak! og i et formørket filosofisk anfald kastet sin kærlighed mod den nihilistiske livsanskuelse!! For hvem kan ved sine sanser fulde komme med referencer til Hitler tidens demagogik og hadefulde propagande for, og her bliver det interessant, at forsvare en gruppe menneskers ret til at forøge skade mod andre herunder børn. Tågen omkring Hr. Larsen må åbenbart være så tyk at han har mistet orienteringen om hvad der sker i hjemmene rundt omkring i danmark, og det holdningsskift der har været til passiv rygning over de sidste mange år. Men hej du …. hvis vi tager udgangspunkt i Hr. Larsens tankespind er demokratiet opløst og afløst af et totalitært forbryder regime med ensretning for øje!! Skål og pøj pøj med det Hr. Larsen jeg syntes nu du skulle have brugt pengene til at få sig en personlig coach som kan bringe ham tilbage til 2008!

6. Lars Jakobsen - 20. august 2008

Han er stegt helt af den kære Larsen. Han mener tilsyneladen frihed er at skulle indånden anders røg og blive syg af det. Nu er jeg en af dem som bliver syg når jeg er i røg fyldte lokaler. Rygeloven har giver mig og andre lungepatienter en del af det social liv igen, da vi igen nu kan gå på cafer mv. Mange andre, selv ryger nyder også de røgfri lokaler.

Det som er så tågefuld i Larsens og i øvrige også andres henvisning til naziretorik er at lagt de fleste ryger kan tage hensyn, men det er netop hystader som Larsen m.fl som ikke vil tage hensyn som har bevirket rygeloven er nødvendig…

7. Morten Andersen (ikke den anden Morten Andersen) - 20. august 2008

Godt brølt Larsen!

Rygere ønsker ikke at genere ikke-rygere. Derimod er det ikke-rygerne der gennem denne umulige lovgivning har indskrænket friheden for rygerne. På de små beværtninger hvor alle brugere, ejere og ansatte er enige om, at rygning er ok – har ikke-ryger maffiaen trumfet deres egen moral igennem. Når det ikke er for at beskytte nogle, må det jo være moral det drejer sig om.

8. Frands - 20. august 2008

Ja, det er godt brølt Larsen. Bliv endelig ved med det, og gid mange vil støtte dig. Selvfølgelig skal ikke-rygerne have lov til at undgå røgen, og jeg skal selvfølgelig gerne sørge for at de undgår røgen fra min cigaret. Ikke-rygerne har jo det frie valg imellem gå på de små beværtninger, hvor rygning stadig er tilladt, og de kan selvfølgelig også vælge de steder, hvor det ikke er tilladt. Så hvorfor dapper ikke-rygerne bare ikke derhen hvor de undgår røgen? Det vil faktisk være det nemmeste, og i øvrigt er det de mest jammerligste og hysteriske argumentationer ikke-rygerne kommer med i rygelovs debatten.
Og så er der jo en enkelt modstandsmand, som har pippet om at ordvalget på den famøse plakat ikke er særlig godt valgt. Jo, ordvalget er valgt helt rigtigt. For der er åbentbart en stor del af Danmarks befolkning, som i dag har glemt alt om lidelserne under og lige efter nazitiden,-eller slet ikke har oplevet dem. Med andre ord – det lugter frygteligt , ikke af røg, men af en afart af nazisme i Danmark for tiden,sådan bare i en lidt mere raffineret udgave. Ja, tillykke med rygeloven Danmark, og tak til ikke-rygerne for god underholdning i petitesseafdelingen.

9. Malthe - 21. august 2008

Hvor mange gravide og børn er det lige der er på værtshus kl 5 om morgenen? Lad nu være med at fordreje tingene. Det er ikke en sundhedsting at gå på værtshus. Eller mener du det gode ved rygeloven er at børn og gravide kan drikke hjernen ud på Louises på Nørrebrogade uden røg?

10. Kim J - 21. august 2008

Ja medierne er som altid skide hurtige til at finde en eller anden der kan komme med kritik af Hr. Larsens udtalelser, men men, man kan kun være enige med de mennesker der her på siden udtrykker deres sympati med Kim Larsen og hans synspunkter!
Mon ikke vi alle skulle tildele Kim Larsen en ærestitel af Frihedskæmper af 1.grad, dem er har der godt nok ikke været mange af, heller ikke under den af det Danske Styres selvvalgte okkupation af Danmark under 2. verdenskrig!!!!

11. Lars Rasmussen - 24. august 2008

Jeg syntes Kim larsen har en MEGET væsentllig pointe. Den måde vores samfund behandler sine borgere på minder MEGET om tredvernes tyskland og rusland. Vi har allerede et overvågningssamfund som hitler og Stalin ville begå mord for at få… Vi har begransninger i ytringsfriheden… du betaler 5000 i tilskud til hver ENESTE billet i operaen….

Hvis tyskland er et uspiseligt sammenligningsgrundlag så brug saudiarabien… der har et flertal besluttet at kvinder KUN må køre i bil med mænd de er i familie med,,,, så da en 16 årig pige blev voldtaget skulle hun have pisk og i fængsel…. den slags sker nok snart her :/

12. Andreas Hansen - 27. august 2008

Overvågningssamfund? Ærestitel af Frihedskæmper?

Jeeez. Hvad sker der i denne debat? Det er udenfor enhver tvivl, at rygning er skadeligt. Det er efterhånden svært af finde rygere, der er uenige i den holdning. Så nu står slagsmålet om, hvorvidt rygerne bør have ret til at ryge sig selv og deres medmennesker ihjel offentligt.

Kan vi ikke være rimeligt enige om, at smøger aldrig var blevet tilladt, hvis de blev opfundet i dag? Dertil er forskningen alligevel blevet bedre. Men nu er de her – og det er grund nok til, at det er mere end svært for mange at acceptere, at man på baggrund af forskning indskrænker røgtågerne i det offentlige rum.

For nogle år siden lød der ramaskrig over, at man ikke længere kunne ryge i åbne kontorlandskaber. Nu er debatten indsnævret til værtshuse. Den sidste bastion.

Her er jeg som sådan enig i, at det er ok, at folk ryger. Hvis de helt små værtshuse hovedsageligt består af drankere – både på den ene og anden side af bardisken – der hovedsageligt forvalter deres frihed til at forpeste kroppen med øl, sprut og smøger – ja, så bør disse dødsbuler da køre videre.

Men Larsen gør jo – noget sent – op med hele rygepolitikken. Han er fuldstændig ligeglad med, at RIGTIG MANGE ansatte på restauranter og barer er utroligt glade for, at deres arbejde nu ikke ødelægger deres lunger mere.

Rygeforbuddet er ikke til for at genere rygerne. Rygeforbuddet er til for at sikre, at de, der har valgt en sund livsstil ikke behøver at døje med de samme sygdomme som rygerne grundet passiv rygning.

For en ting er vel også hævet over enhver tvivl: Rygere er svært overrepræsenteret på de danske sygehuse. Særligt på kræft-afdelingerne. Man dør af det skidt. Hvorfor skal det være tilladt at slå andre end sig selv ihjel? Jeg forstår ikke, at det er så nazistisk en holdning. Jeg vil nærmere kalde den medmenneskelig.

Med rygeloven accepterer vi hinandens forskelligheder. Ikke-rygere behøver ikke længere at frygte for helbredet ude i byen, mens rygere stadig kan forpeste deres lunger privat.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: