jump to navigation

Total ligestilling? 6. februar 2007

Posted by Nikolaj in Ikke kategoriseret.
Tags:
trackback

Den radikale Lone Dybkjær foreslår total ligestilling af homoseksuelle par. Et konkret eksempel på dette er i følge Lone Dybkjær, at en ”medmor” i et lesbisk forhold ikke automatisk får forældremyndighed, når barnet fødes. Det sker først efter tre måneder. Det vil Dybkjær have lavet om på.

Jeg spekulerer over, om Lone Dybkjær mon har brugt bare 2 sekunder på at overveje hvorfor det er sådan? Kunne det mon tænkes at når en et par lever sammen, så er det rimeligt sandsynlig at manden er far til kvindens barn? Hvordan er sammenhængen mellem blomsterne og bierne og Lone Dybkjærs virkelighed?

Reklamer

Kommentarer»

1. Nikolaj Kjærby - 7. februar 2007

Jeg læste i en artikel om Dick Cheneys homoseksuelle datter at hun har et barn med sin kvindelige kæreste. Jeg undrede mig meget over den formulering, for hvad betyder det lige at hun har et barn “med” hende?Men OK, samme spørgsmål kunne stilles når en barnløs kvinde dr lever i et heteroseksuelt forhold bliver insemineret med sæd fra en anonym donor. Så kan man vel heller ikke sige at hun har et barn “med” sin mand – eller…?

2. Nikolaj - 8. februar 2007

God pointe. Men i forhold til tildeling af forældremyndighed vil jeg mene der er en substantiel forskel: Myndighederne har ingen viden om at kvinden har været i behandling for barnløshed, så hvorfor skulle de lade være med automatisk at give manden forældremyndighed som ‘far’?Din kommentar fik mig til at tænke på en anden problemstilling: Hvad sker der når et lesbisk par med barn bliver skilt? Kan forældremyndigheden i princippet gå til begge mødre?

3. Nikolaj Kjærby - 11. februar 2007

Rigtig godt spørgsmål!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: