jump to navigation

Regler eller ansvar? 20. november 2006

Posted by Nikolaj in Ikke kategoriseret.
Tags:
trackback

I Makkinga i det vestlige Friesland fjernet trafikskiltene, skriver Jyllands-Posten. Årsagen er i følge den hollandske trafikforsker Hans Monderman den simple, at »Jo flere regler vi møder, jo mere svinder det personlige ansvar«.

Det kan der være noget om. Tænk hvis politikerne tænkte på det, næste gang der bliver råbt op om et eller andet ældreplejen, skolerne, eller daginstitutionerne. Tænk hvis politikerne i stedet for at lave nye regler med tidsskemaer, individuelle udviklings- og læreplaner, etc., kunne overlade det til de ansattes sunde dømmekraft at udføre et godt stykke arbejde og lade den nærmeste chef om at lede.

Tænk hvis hjemmehjælpere, skolelærere, pædagoger og mange andre havde et arbejde, hvor det gjaldt om at gå hjem med god samvittighed over en meningsfuld arbejdsdag i stedet for et arbejde, der handler om at overholde nogle bureaukratiske regler for at have sit på det tørre. Tænk hvis den borgerlige regering og Socialdemokraterne med dem droppede denne form for planøkonomisk tankegang. Tænk hvis …

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: