jump to navigation

Regeringen og civilsamfundet 9. marts 2005

Posted by Nikolaj in Ikke kategoriseret.
Tags:
trackback

Med regeringens nyvundne åbenhed har vi virkelig fået indblik i, hvilke interesser, der er på spil på Slotsholmen. Ministrene er nemlig blevet bedt om at opgive ”aktuelle medlemskaber af frivillige foreninger, interesseorganisationer, VL-grupper og lignende”.

Helge Sander er topscorer med 16 foreninger og kan ikke beskyldes for at være uden humor. Manden er medlem af 16 foreninger, herunder Venstre, Gyldendals Bogklub og Hosebinderlauget. Videnskabsministeren har følgelig sat streg under, at det drejer sig om ”aktuelle medlemskaber”.

Sander er skarpt forfulgt af forsvarsminister Søren Gade med 14 medlemskaber. Han glimrer ved sin støtte til KFUM’s soldaterhjem i Holsterbro. Og så er han medlem af Hjemmeværnet, som i forsvarsministerens optik åbenbart er en frivillig forening.

Hvorfor kirkeministeren så ikke er medlem af folkekirken kan man kun undre sig over. Men om Bertel Haarder får vi i hvert fald at vide, at han er vinterbader (man tør ikke tænke på hvad venstrefløjens spørgemafia kan få ud af det). Og som den eneste minister er han medlem af en organisation, der driver almennyttigt arbejde i udlandet – Røde Kors.

Hos en del ministre springer det i øjnene, hvor få foreninger de faktisk er medlemmer af.
Kristian Jensen opgiver simpelthen intet (han har måske forstået det der med ’aktuelle’), mens Eva Kjer Hansen har opsagt alle medlemskaber i forbindelse med sin udnævnelse som minister!

En række ministre er så flove over deres manglende engagement i civilsamfundet, at de har opgivet revl og krat.

Ulla Tørnæs har opgivet fem foreninger – men til disse hører vandværket, grundejerforeningen i Holsterbro, og ejerforeningen i København!

Lars Løkke udnytter sit fagforeningsfradrag som DJØFfer. Og så er han garanteret juridisk assistance, hvis han skulle komme i problemer med sin arbejdsgiver.

Arbejdskollega og fællestillidsmand Claus Hjort Frederiksen er også sikret, idet han er medlem af Akademikernes Arbejdsløshedskasse.

Det springer i øjnene, at en minister som Per Stig Møller ikke støtter andre foreninger end den lokale tennnisklub og FDM. Det samme er tilfældet med Lars Barfoed. Så er der mere stil over Flemming Hansen – een Rotaryklub og TO golfklubber!

Listen har selvfølgelig også fremkaldt de store skandaler. Socialdemokraternes Frank Jensen er således forarget over at Connie ikke kan bestemme over sin mand. Hvis det havde været omvendt, var der nok bare tale om ligestilling.

Og Connie – eller rettere Connie OG hendes mand – står såmænd også for den anden store skandale: Manden er medlem af Max Havelaard Fondens bestyrelse og sandelig om miljøministeren ikke har opfordret kommunerne til at købe varer mærket med fair trade! Et lignende misbrug til helt egne, super-egoistiske interesser skal man immervæk lede længe efter…

Men hov, hvorfor var det lige at denne liste kom frem? Nå, det har jeg glemt.

Således er den politiske debat drejet tilbage af sporet.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: